BART LEPLA uit Assebroek - Brugge

Erkend aannemer Elektriciteit - Centrale Verwarming - Sanitair

Erkend GAS-technicus G1 - G2

 LOONKOST

 

Uurloon: Vanaf 21/02/2013 zal het uurloon 36 euro/uur excl. BTW bedragen.

Verplaatsingen: Regio Brugge en randgemeenten: forfait 20 euro per bezoek.

Andere Regio: zoals bvb. Damme, Varsenare, Zedelgem, Oostkamp... 30 euro per bezoek.

grotere afstanden: verrekend aan 0,80 euro / voor U gereden kilometer.
(Afhankelijk van hoe vlot ik mij kan verplaatsen in het verkeer.)

Opgelet: Voor eender welke dringende interventie of directe depannage aan uw elektriciteit, huishoudelektro, sanitair of C.V. zal het eerste uur steeds aan 50 euro excl. BTW aangerekend worden.

Voor onderhoud op C.V.: Daar zal voor het eerste uur (of zowieso een forfait) van 80 euro excl. BTW aangerekend worden. Dit om de kosten van rookgasanalyse-metingen en extra administratie te dekken.

Een (eerste) bezoek: Brengt dus steeds een kost met zich mee van 70 euro excl. BTW. Maak steeds dat je voldoende cash in huis hebt voor jouw depannage. Of betaal met uw bankkaart.

 

BETALING

 

Vanaf heden:  ALTIJD BOTER BIJ DE VIS !
 


    of 

Alle tussenkomsten, depannages en

andere diensten dienen direct cash of

met bankcontact te worden betaald.

Geen uitzonderingen

All-Round Service Bart is al geruime tijd actief, eerst in bijberoep, dan sinds begin 2011 in hoofdberoep.

In de betere tijden van de economie werd ik nooit geconfronteerd met slechte betalers of faillissementen. Maar met de huidige "crisis" ligt dat wel even anders. Het percentage aan slechte betalers schiet pijlsnel de hoogte in. Iedere vakman klaagt er trouwens over...

Vanaf heden zal voor alle depannages en herstellingen steeds direct betaald moeten worden. Dat kan contant of met Bankcontact via een draadloze baksys-betaal-terminal. Na het afwerken van een grotere karwei zal ik ook direct de grootste kosten laten betalen. De gedetailleerde afrekening krijg je nadien in de brievenbus. Er worden geen diensten meer uitgevoerd of geen karweien meer gedaan met 'latere' betaling.

Als aannemer kunnen wij het ons niet permitteren om op financieel vlak oneerlijk te gaan zijn tegenover de klanten. Als je dag in dag uit de kost moet verdienen met klanten die je moet werven in eigen streek, dan kan je je als aannemer geen slechte naam permitteren.

 

 

  

ALGEMENE RICHTLIJNEN en OVEREENKOMSTEN

Voor de aanvang van "grotere werken" vul je voor mij een formuliertje in met de aard van de werken die u aanvraagt en je ondertekend. Met deze eenvoudige overeenkomst heb ik iets in handen waarmee ik kan aantonen dat je deze werken daadwerkelijk heb aangevraagd. En U gaat daarmee ook akkoord met de algemene verkoopsvoorwaarden.

ALLE materialen die vastgehecht worden aan het gebouw en zich daardoor in "onroerend staat" zullen bevinden dienen vooraf betaald te worden. Er worden dus geen radiatoren, ketels, boilers, zekeringkasten, schakelmateriaal, enz. geplaatst zonder voldoende voorschot.

Indien er artikelen speciaal voor U besteld worden dienen deze ook voor 65% vooruit betaald te worden.

Facturen dienen steeds binnen de 14 dagen betaald te worden, zonder uitzonderingen.

Het ontvangen van de plannen en het afwachten van de algemene technische keuring kan nooit aanleiding geven tot het niet tijdig betalen van een factuur. Administratieve belemmeringen kunnen nooit aanleiding geven tot het niet betalen van een factuur.

Indien er betwistingen zijn op de factuur, dan kan alleen het bedrag die betwist wordt in mindering gebracht worden. Het inhouden van grotere sommen resulteert meteen in mijn verlies van vertrouwen in U als klant. Ook is het mogelijk dat de werken worden gestopt tot alle betwistingen zijn uitgeklaard en vereffend.

We doen ons best om steeds 100% correct te handelen zodat we allebei met een gerust hart kunnen op elkaar rekenen !
Lees ook onze ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN !
 

EXTRA NUTTIGE INFO....

 

Even enkele belangrijke zaken i.v.m. het plaatsen of aanpassen van uw elektrische

installatie of het in orde brengen van uw zekering-kast.


  • Omdat ik na de interventie verantwoordelijk blijf voor uw installatie is het voor beide partijen belangrijk dat alles geplaatst word conform de huidige wetgeving en reglementering. Daarom plaats ik enkel materialen die door mijn leveranciers worden verkocht en door mij zijn aangekocht. Eigen aangekochte materialen worden niet verwerkt of gebruikt, op enkele uitzonderingen na. Ik hanteer de normaal aanbevolen bruto-prijs.

  • Soms kan een interventie die aanvankelijk simpel leek, uitmonden in meer drastische werken, zoals bvb: openbreken van een stukje terras voor het plaatsen van een extra aardingspen, afbreken van geleiders of isolatie waardoor deze te kort worden of onveilig worden en dienen vervangen te worden. Daardoor is het moeilijk om voor elektrische karweien een prijs te maken, of zelfs een richtprijs te geven. Er duiken bijna altijd verrassingen op ! Houdt er rekening mee dat er een (grote) meerkost kan ontstaan. Ik probeer steeds om u tijdig in te lichten.

  • Met uw energie-leverancier dienen soms afspraken gemaakt te worden voor bijvoorbeeld een aanpassing of verzwaring van de aansluiting, verplaatsen van meterkast, ombouw naar tweevoudig-uren-tarief... Door ervaring blijkt dat het vaak het beste is om mij alle papierwerk en telefoneerwerk te laten doen om vlot te kunnen werken. En dat ik, zo nodig, aanwezig ben op het moment van deze werken. Ook voor de keuring is dat zo. De tijd die ik voor U bezig ben met bellen en afspreken wordt weliswaar aangerekend, maar u heeft veel minder kopzorgen.

  • Opmaken van het post-interventie-dossier en het dossier voor de keuring word ook gerekend als werk. De tijd dat ik op het bureel of op de werf met uw dossier bezig ben word netjes bijgehouden en eerlijk verrekend.

  • ALLE plannen en keurings-verslag word pas afgegeven als alle facturen betaald zijn. Mij laten op m'n centen wachten tot alles gekeurd is, daarmee ga ik nooit akkoord.

  • Nogmaals: Voor materialen in onroerende staat wordt er steeds een aanzienlijke voorschot-faktuur gemaakt die dient te worden betaald voor aanvang van de werken. Materialen die definitief vastgehecht worden aan het gebouw dienen steeds vooraf betaald te worden.

 

 


 

Voordelen van werken met een geregistreerde aannemer:Subsidies mogelijk

leveren en plaatsen met 6% BTW mogelijk

Prijs van uw project ?Er wordt een raming gemaakt van het aantal dagen werk en de nodige materialen.

Ik maak geen offertes, tenzij je me te verstaan heeft dat je met mij in zee wil gaan...

Omwille van de complexiteit van sommige projecten, vooral in verbouwingen, is een sluitende offerte vaak onmogelijk. Mede doordat er vaak verrassingen opduiken, met mogelijke meerkost tot gevolg. Voor kleine werken is mijn motto:

"praatjes vullen gaatjes, dus, laat me er gewoon invliegen !"

U kan zelf voldoende informatie vinden bij mijn Groothandel SAX te Brugge (voor Sanitair en CV) of bij CEBEO en MASSIVE te Brugge (voor Elektriciteit en verlichting).

Daar hebben ze ook een (technische) toonzaal en staan er mensen met kennis van zaken voor u klaar met advies. Goed ZELF weten wat je wil is al een groot voordeel als we over de praktische zaak beginnen te praten. Kies uw ketel, bekijk radiator-types, enz. Dat doe je bij de aankoop van een wagen, een keuken of een nieuw salon ook...

 

 

Betreffende installatie C.V. of Sanitair of Badkamer:Bent U langsgeweest bij mijn groothandel, en hebt U alles kunnen kiezen ?

Uw Toilet, Bad, Douche, Lavabo, Radiatoren, Ketel, Boiler, enz. en hebt u misschien al een offerte op zak ?

Bestel nog niets, maar laat mij bestellen... Zo kan ik eventueel nog 'nodige' veranderingen doorvoeren, met uw goedkeuring natuurlijk.

Wees er u dan van bewust dat er nog een serieus aantal goederen nodig is voor installatie van afvoerleidingen, toevoerleidingen, gasleidingen, waterleidingen, koppelstukken, kleppen, kranen, enz.

Dit kan al gauw resulteren in een meerkost van zo'n 20 a 30%


Wat ik u nog wens te melden betreffende bestelde en/of te leveren goederen:

 

Alle goederen en materialen die in "onroerende staat" geplaatst worden, dat wil dus zeggen: vastgemaakt zullen worden aan het gebouw, dienen STEEDS volledig vooraf betaald te worden. OF: op z'n minst bij de levering.

Goederen en materialen die behoorlijk wat kosten en op de werf geleverd worden dienen tevens vooraf betaald te worden.

Het zijn goederen die voor jou zijn besteld en dus ook onmiddellijk dienen vereffend te worden. Op verschillende werven materialen laten leveren en deze zelf voorschieten is voor een kleine onderneming simpelweg onmogelijk en een veel te groot financieel risico.

Ik werk daarom met een voorschot-faktuur.

Dank voor uw begrip.

Wat U moet weten:


Kwaliteit en een mooie afwerking zijn voor mij belangrijk, m'n bestaande klanten weten dat al !

Bent U een muggezifter ?? Denk je alles beter te weten ?? Ken je de prijzen beter dan ik en wil je 't goedkoopste van 't goedkoopste ?? Laat dan maar zitten...  Zoek dan iemand die een sluitende offerte maakt, liefst de goedkoopste, zet er uw krabbel onder en ga maar met hem in zee... Mogelijks zal hij zo veel mogelijk goedkope rommel gebruiken en zo snel mogelijk werken om er vanaf te zijn...

Ik werk liever anders, ik denk liever mee, ik ben liever betrokken in uw project. Ik geef je graag tips en advies.

Als ik dan uiteindelijk alles in het werk stel om een project van een paar duizend euro goed af te leveren en rond rijdt van god naar her voor jou, 's avonds in bed nog dingen aan het bedenken ben voor jou, om je als klant tevreden te kunnen stellen. Dan staat daar iets tegenover...

Mijn (ondertussen) trouwe klanten die mij echt kennen, die weten dat !!

We komen goed overeen "als mensen" ? Ik werk vlot en U betaalt vlot... Dan zal je gauw merken dat mijn toewijding dik OK is.